Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 1 sinaasappel
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • zout
  • 1 struikje Shanghai paksoi
  • 2 zalmfilets
  • versgemalen peper

Instructies

  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Gemberwortel schillen en fijnhakken.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper.
  • Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
  • Zalm met zout en peper bestrooien.
  • Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen.
  • Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen,met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw.
  • Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.
  • Stoomrekje in wok plaatsen.
  • Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
  • Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in
  • aanraking komen).
  • Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen.
  • Zo nodig tussentijds water bijvullen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.
 

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten