Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel van Allerhande
Allerhande 2002
Ingrediënten
Instructies
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Gemberwortel schillen en fijnhakken.
- Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
- Sinaasappel uitpersen.
- Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper.
- Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
- Zalm met zout en peper bestrooien.
- Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen.
- Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen,met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw.
- Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.
- Stoomrekje in wok plaatsen.
- Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
- Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in
- aanraking komen).
- Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen.
- Zo nodig tussentijds water bijvullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g