Gestoomde Zalm met Ui-Bieslookboter en Gemengde Groenten

Gestoomde Zalm met Ui-Bieslookboter en Gemengde Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g verse bieslook fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 125 g zachte roomboter
  • 4 stukken zalmfilet of zalmhaasjes ca. 500 g
  • 200 g peultjes
  • 200 g sugar snaps
  • 1 kleine broccoli 200 g, in roosjes

Instructies

  • Meng in een kom de fijngesneden bieslook en rode ui door de zachte roomboter.
  • Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze in een ingevette stoominzet of RVS vergiet.
  • Verdeel de peultjes, sugar snaps en broccoliroosjes rondom de zalm.
  • Hang de stoominzet of vergiet boven een laag kokend water in een pan (het water mag de zalm niet raken).
  • Leg het deksel erop en stoom de zalm en groenten in 6-7 minuten gaar.
  • Leg de gestoomde vis op de borden, schep de gestoomde groenten eromheen en verdeel de kruidenboter over de warme vis.
  • Serveer met bijgerechten zoals risotto.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit Californië past goed bij de romige smaak van de ui-bieslookboter en de zachte textuur van de gestoomde zalm.

Voedingswaarden

Calories: 610 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 40 g | Vet: 45 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij