Gestoomde Zalm met Ui-Bieslookboter en Gemengde Groenten
Equipment
- Stoominzet of RVS vergiet,
Ingrediënten
- 25 g verse bieslook fijngesneden
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 125 g zachte roomboter
- 4 stukken zalmfilet of zalmhaasjes ca. 500 g
- 200 g peultjes
- 200 g sugar snaps
- 1 kleine broccoli 200 g, in roosjes
Instructies
- Meng in een kom de fijngesneden bieslook en rode ui door de zachte roomboter.
- Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze in een ingevette stoominzet of RVS vergiet.
- Verdeel de peultjes, sugar snaps en broccoliroosjes rondom de zalm.
- Hang de stoominzet of vergiet boven een laag kokend water in een pan (het water mag de zalm niet raken).
- Leg het deksel erop en stoom de zalm en groenten in 6-7 minuten gaar.
- Leg de gestoomde vis op de borden, schep de gestoomde groenten eromheen en verdeel de kruidenboter over de warme vis.
- Serveer met bijgerechten zoals risotto.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit Californië past goed bij de romige smaak van de ui-bieslookboter en de zachte textuur van de gestoomde zalm.Voedingswaarden
Calories: 610 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 40 g | Vet: 45 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g