Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram aardappels
- 2 teentjes knoflook geperst
- ½ rode peper fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- Bloem
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 300 ml water
Instructies
- Boen de aardappels schoon en kook ze gaar in weinig water met zout.
- Giet af, laat iets afkoelen en pel de aardappels.
- Stamp de aardappels fijn met knoflook, rode peper, gemalen komijn en een snufje zout.
- Kneed het bakmeel met 300 ml water tot een soepel deeg.
- Vorm hieruit balletjes van ongeveer 5 cm doorsnede.
- Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover, laat de randen vrij.
- Vouw het deeg om de vulling en vorm er ballen van.
- Laat de deegballen 5 minuten rusten.
- Druk ze daarna plat en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot pannenkoekjes.
- Verhit olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Aardappelroti gaat goed samen met een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories: 595 kcal | koolhydraten: 113 g | Protein: 16 g | Vet: 8 g | Zout: 715 g