Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de boerenkoolstamppot:
- 750 gram aardappelen
- 50 gram boter
- 250 gram boerenkool
- Peper en zout naar smaak
- 200 ml melk
Optioneel:
- uitgebakken spekjes
Voor het sukadevlees:
- 1 kg fijne riblappen
- 1 laurierblaadje
- 80 gram boter
- Een scheut azijn
- 2 uien gesnipperd
- 1 theelepel basterdsuiker
- 2 tomaten in stukken gesneden
- 150 ml water
- Peper en zout naar smaak
Instructies
Voor de boerenkoolstamppot:
- Leg de boerenkool in een stoomovenpan met gaatjes.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een andere stoomovenpan met gaatjes.
- Stoom de boerenkool en aardappelen in de stoomoven op 100°C gedurende 25 minuten.
- Verwarm de melk en boter.
- Stamp de aardappelen tot puree en meng er de boerenkool doorheen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg indien gewenst uitgebakken spekjes toe.
- Serveer de boerenkoolstamppot in grote ringen op borden.
Voor het sukadevlees:
- Braad het vlees aan in een koekenpan tot het mooi bruin is.
- Voeg de gesnipperde uien en tomaten toe en bak deze even mee.
- Voeg peper, zout, laurier, azijn, suiker en water toe.
- Laat het geheel enkele minuten koken.
- Doe alles in een stoomovenpan zonder gaatjes.
- Kook het vlees in de stoomoven op 120°C gedurende 45 minuten, of op 100°C gedurende 120 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
De smaak van het sukadevlees komt nog beter tot zijn recht als het gerecht een dag van tevoren wordt bereid. Verwarm het vlees dan in de stoomoven op 95°C.
Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 8 g