Geurige Couscous met Gemarineerde Kalkoen
Ingrediënten
- 300 g couscous
 - 100 g pistachenoten
 - 2 schaaltjes kalkoenblokjes à 250 g
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 1 zak grofgesneden wokgroenten 400 g
 - 5 eetlepels tapenade van groene olijven
 - 8 zongedroogde tomaten
 
Instructies
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
 - Pel de pistachenoten.
 - Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper.
 - Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de kalkoenblokjes gedurende 3 minuten.
 - Voeg de grofgesneden wokgroenten toe en bak ze gedurende 3 minuten mee.
 - Roer de tapenade erdoor.
 - Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
 - Voeg de couscous, tomaten en pistachenoten toe aan de pan.
 - Breng op smaak met zout en peper.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht vanwege de exotische smaken en de malse kalkoen.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g