Geurige Couscous met Gemarineerde Kalkoen
Ingrediënten
- 300 g couscous
- 100 g pistachenoten
- 2 schaaltjes kalkoenblokjes à 250 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zak grofgesneden wokgroenten 400 g
- 5 eetlepels tapenade van groene olijven
- 8 zongedroogde tomaten
Instructies
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pel de pistachenoten.
- Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper.
- Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de kalkoenblokjes gedurende 3 minuten.
- Voeg de grofgesneden wokgroenten toe en bak ze gedurende 3 minuten mee.
- Roer de tapenade erdoor.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Voeg de couscous, tomaten en pistachenoten toe aan de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht vanwege de exotische smaken en de malse kalkoen.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g