Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Voor de groene currypasta:
- 3 sjalotjes gepeld
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 10 lange groene chilipepers
- 6 teentjes knoflook gepeld
- ½ theelepel zwarte peperkorrels
- 1½ eetlepels plantaardige olie
- De steeltjes van 1 bosje koriander
- 1 theelepel garnalenpasta optioneel
- 1 stukje verse gemberwortel van 4 centimeter geschild
- 2 stengels citroengras boven- en onderkant afgesneden
- 3 kaffirlimoenblaadjes of de fijngeraspte schil van 2 limoenen
Voor de rundercurry:
- 400 milliliter kokosmelk
- 1½ eetlepel vissaus
- 450 gram runderfilet of -lende in kleine stukjes gesneden
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 kaffirlimoenblaadjes gehalveerd
- 2 rode chilipepers overlangs gehalveerd
- 1 theelepel palmsuiker of bruine suiker
- 1 handvol Thais basilicum of koriander in reepjes
- 5 babyaubergines of 1 kleine gewone, steelaanzet afgesneden
Instructies
- Maak eerst de currypasta: hak de groene chilipepers, sjalotjes, knoflook, gember en koriandersteeltjes grof en doe ze in een keukenmachine.
- Hak het citroengras en de kaffirlimoenblaadjes fijn, voeg ze toe aan de keukenmachine en maal alles tot een fijne pasta, voeg indien nodig 1 à 2 eetlepels olie toe.
- Rooster het koriander- en komijnzaad ongeveer 1 minuut in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot ze geurig zijn.
- Stamp de geroosterde specerijen, peperkorrels en 1 theelepel zout in een vijzel tot een fijn poeder.
- Voeg dit toe aan de keukenmachine samen met de garnalenpasta, indien gebruikt.
- Meng alles goed tot een pasta.
- Verhit de olie in een grote pan of wok.
- Voeg 3 à 4 eetlepels van de currypasta toe en verhit al roerend op middelhoog vuur tot het geurig is.
- Voeg de kokosmelk toe en breng alles zachtjes aan de kook.
- Voeg vervolgens de aubergines, chilipepers, kaffirlimoenblaadjes, vissaus en suiker toe zodra de olie van de melk begint te scheiden.
- Verhit alles 3 à 4 minuten tot de aubergines zacht zijn, voeg dan het rundvlees toe en verhit alles nog 2 minuten.
- Haal de pan van het vuur en schep de curry in voorverwarmde kommen.
- Strooi de basilicum of koriander erover en serveer met kommetjes stomende jasmijnrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze geurige Thaise curry met vers bereide jasmijnrijst en een schijfje limoen voor een extra frisse smaak.
Voedingswaarden
Calories: 415 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 30 g | Vet: 27 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 7 g