Geurige Kokos-kruiden Fondue
Ingrediënten
- 3 liter kippenbouillon
- 3 cm gemberwortel geschild
- 8 kemirinoten
- 3 tl ketoembar gemalen koriander
- 2 teentjes knoflook geschild
- ½ tl kurkuma
- 300 ml kokosmelk
- 2 el olie
- Peper naar smaak
- 1 stengel citroengras sereh
- 4 el sojasaus
- 2 uien geschild
- Zout naar smaak
Instructies
- Maak een pasta van de ui, knoflook, gemberwortel, kurkuma, kemirinoten en ketoembar door ze fijn te malen of te wrijven.
- Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpasta ongeveer 2 minuten.
- Voeg de kruidenpasta toe aan de kippenbouillon en breng het mengsel aan de kook.
- Voeg de kokosmelk, citroengras en sojasaus toe aan de bouillon.
- Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
- Giet de bouillon over in een (Chinese) fonduepan en houd deze warm op een rechaud, net tegen de kook aan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smaakvolle Indiase kokos-kruiden fondue met een scala aan groenten zoals (gekookte) aardappelschijfjes, champignons, oesterzwammen, paprikareepjes, peultjes, shii-takes, uiringen en wortel. Voeg ook vis toe zoals grote garnalen, stukjes rode poon, schelvis, tong, tonijn of zalm, evenals vlees zoals biefstuk, fricandeau, gehaktballetjes, kalfshaas, kalkoenfilet, kipfilet, soepvlees, tartaar of rundgehakt. Tofu en varkensvlees zijn ook uitstekende keuzes voor deze fondue.