Geurige Lamskebab met Frisse Komkommer-Muntsalade

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen geperst
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Cayennepeper
  • Kaneel
  • 200 g lamslapjes à la minute
  • 1 komkommer
  • 15 g verse munt
  • 1 theelepel suiker
  • 75 g Griekse yoghurt

Instructies

  • Meng in een kom de olijfolie, de helft van het citroensap, de knoflook, gemalen komijn, een mespuntje cayennepeper en een mespuntje kaneel tot een marinade.
  • Snijd de lamslapjes elk in 3 lange repen en wentel ze door de marinade.
  • Laat de smaken minstens 10 minuten intrekken.
  • Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
  • Houd 18 blaadjes munt apart en snijd de rest fijn.
  • Roer in een schaal de fijngesneden munt, suiker en de rest van het citroensap door de Griekse yoghurt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de komkommer met de muntdressing.
  • Verhit een grillpan (of koekenpan met antiaanbaklaag) en grill de lamsrepen in 3 minuten tot ze rosé zijn.
  • Rijg de lamsrepen zigzaggend aan satéstokjes, met 3 blaadjes munt ertussen.
  • Serveer de lamskebab op een bord met de komkommer-muntsalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Grenache of een Merlot Rosé past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn complementeren de kruidige smaken van de lamskebab en de frisheid van de komkommer-muntsalade.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Midden Oosten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij