Geurige Saffraan-Honing Basmatirijs

Geurige Saffraan-Honing Basmatirijs

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 30 g boter of margarine
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 zakje saffraan 0,05 g
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagels
  • 250 g basmatirijst
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Smelt de boter in een hapjespan en fruit de uien samen met het gemberpoeder en nootmuskaat ca.
  • 3 minuten op zacht vuur.
  • Voeg de kippenbouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl water toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de basmatirijst toe en kook deze afgedekt op zacht vuur in ca.
  • 15 minuten gaar.
  • Roer de rijst met een vork door, verwijder de kaneelstokjes en kruidnagels, en breng op smaak met zwarte peper.
  • Laat de rijst nog even uitdampen voordat je serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze aromatische rijst met saffraan en honing past goed bij een lichte witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 298 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 5 g | Vet: 6 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst
Land van herkomst Midden Oosten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch