Geurige Saffraan-Honing Basmatirijs
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 2 uien
- 30 g boter of margarine
- 1 theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel nootmuskaat
- 1 kippenbouillontablet
- 1 zakje saffraan 0,05 g
- 2 kaneelstokjes
- 5 kruidnagels
- 250 g basmatirijst
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Pel en snipper de uien.
- Smelt de boter in een hapjespan en fruit de uien samen met het gemberpoeder en nootmuskaat ca.
- 3 minuten op zacht vuur.
- Voeg de kippenbouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl water toe aan de pan en breng aan de kook.
- Voeg de basmatirijst toe en kook deze afgedekt op zacht vuur in ca.
- 15 minuten gaar.
- Roer de rijst met een vork door, verwijder de kaneelstokjes en kruidnagels, en breng op smaak met zwarte peper.
- Laat de rijst nog even uitdampen voordat je serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze aromatische rijst met saffraan en honing past goed bij een lichte witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé.Voedingswaarden
Calories: 298 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 5 g | Vet: 6 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g