Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geurige Saffraan-Honing Basmatirijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
30
g
boter of margarine
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
▢
1
kippenbouillontablet
▢
1
zakje
saffraan
0,05 g
▢
2
kaneelstokjes
▢
5
kruidnagels
▢
250
g
basmatirijst
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Pel en snipper de uien.
Smelt de boter in een hapjespan en fruit de uien samen met het gemberpoeder en nootmuskaat ca.
3 minuten op zacht vuur.
Voeg de kippenbouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl water toe aan de pan en breng aan de kook.
Voeg de basmatirijst toe en kook deze afgedekt op zacht vuur in ca.
15 minuten gaar.
Roer de rijst met een vork door, verwijder de kaneelstokjes en kruidnagels, en breng op smaak met zwarte peper.
Laat de rijst nog even uitdampen voordat je serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze aromatische rijst met saffraan en honing past goed bij een lichte witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories:
298
kcal
|
koolhydraten:
56
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rijst
Land van herkomst
Midden Oosten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch