Basmatirijst met saffraan en honing
AllerHande september 2001
Ingrediënten
- 2 uien
- 30 g boter of margarine
- 1 theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel nootmuskaat
- 1 kippenbouillontablet
- 1 zakje saffraan 0 05 g
- 2 kaneelstokjes
- 5 kruidnagels
- 250 g basmatirijst pak à 400 g
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Uien pellen en fijn snipperen.
- In hapjespan boter smelten en uien, gemberpoeder en nootmuskaat ca. 3 minuten op zacht vuur fruiten.
- Bouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl water toevoegen en bouillon aan kook brengen.
- Rijst toevoegen en in ca. 15 minuten op zacht vuur afgedekt gaarkoken.
- Rijst met vork doorroeren, kaneelstokjes en kruidnagels verwijderen en rijst op smaak brengen met peper.
- Rijst nog even uit laten dampen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij oosterse (kip- en groente)gerechten.