Gevlamde Aardappelwaaiers

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Aardappelen 1 per persoon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de aardappelen en leg ze elk op een lepel.
  • Snijd dunne plakjes in de aardappel, maar zorg ervoor dat de onderkant intact blijft, zodat de plakjes als een waaier aan elkaar blijven zitten.
  • Leg de zo ingesneden aardappelen in een ingevette ovenschaal.
  • Schenk royaal room (crème fraîche of zure room) over de aardappelen.
  • Bestrooi de aardappelen met geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden.
  • Schuif de schaal de laatste paar minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.
  • Haal de aardappelen uit de oven wanneer ze mooi zijn uitgewaaierd en de kaas een smakelijk korstje heeft.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gevlamde aardappelwaaiers als een smaakvol bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht. Geniet van de heerlijke combinatie van romige aardappelen en knapperige kaas!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Finland