Chocolade Vlechtbroodje

Gevlochten Chocoladebroodje

Geniet van dit heerlijke chocolade vlechtbroodje, perfect als dessert of bij de koffie. Met een krokante laag bladerdeeg en een smeuïge chocoladevulling.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 reep chocolade 225 g
  • 50 g hazelnoten grof gehakt
  • 1 ei om mee te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C en laat het deeg 10 minuten rusten buiten de koelkast.
  • Rol het deeg uit met het bakpapier en leg het in de lengte voor je neer.
  • Plaats de chocoladereep in het midden van het deeg in de lengte.
  • Snijd reepjes van ongeveer 1 cm breed langs beide zijden van de chocoladereep.
  • Vlecht de reepjes kruislings over elkaar, beginnend onderaan.
  • Vouw de onderste flapjes van het deeg over of onder de vlecht.
  • Bestrijk het geheel met ei en strooi de gehakte hazelnoten erover.
  • Bak het broodje gedurende 20-25 minuten onderin de oven tot het goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een glas lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke chocoladesmaak van dit vlechtbroodje.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Chocolade / Gebak / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Pasen / Vaderdag / Verjaardag