Gevlochten Chocoladebroodje
Geniet van dit heerlijke chocolade vlechtbroodje, perfect als dessert of bij de koffie. Met een krokante laag bladerdeeg en een smeuïge chocoladevulling.
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 reep chocolade 225 g
- 50 g hazelnoten grof gehakt
- 1 ei om mee te bestrijken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C en laat het deeg 10 minuten rusten buiten de koelkast.
- Rol het deeg uit met het bakpapier en leg het in de lengte voor je neer.
- Plaats de chocoladereep in het midden van het deeg in de lengte.
- Snijd reepjes van ongeveer 1 cm breed langs beide zijden van de chocoladereep.
- Vlecht de reepjes kruislings over elkaar, beginnend onderaan.
- Vouw de onderste flapjes van het deeg over of onder de vlecht.
- Bestrijk het geheel met ei en strooi de gehakte hazelnoten erover.
- Bak het broodje gedurende 20-25 minuten onderin de oven tot het goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een glas lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke chocoladesmaak van dit vlechtbroodje.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 18 g