Gevuld Gehaktbrood uit de Oven
Een origineel gehaktbrood, gevuld in een brood en op smaak gebracht met kaas, taugé en Oosterse smaken. Makkelijk te maken en een leuk alternatief voor de klassieker.
Equipment
Ingrediënten
- 1 rond wit vloerbrood 25 cm doorsnee
- 2 uien
- 150 g belegen kaas
- 100 g taugé
- 5 takjes peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- 450 g mager rundergehakt
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 ½ theelepel sambal
- Peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Snijd het kapje van het brood en hol het brood uit.
- Verkruimel de inhoud.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Snipper de uien fijn.
- Was de taugé en knip de peterselie fijn.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg de broodkruimels toe en verwarm het geheel 3 minuten.
- Voeg de taugé, sambal, mosterd en ketjap toe en roer alles goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en peterselie toe.
- Vul het uitgeholde brood met het gehaktmengsel.
- Zet het kapje weer op het brood en vouw er aluminiumfolie omheen.
- Bak het gevulde brood 25 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het gevulde gehaktbrood in plakken. Lekker met een salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g