Gevuld Stokbrood met Pittig Gehakt en Mozzarella

Gevuld Stokbrood met Pittig Gehakt en Mozzarella

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 49 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Keukenmachine (optioneel)

Ingrediënten

  • 2 stokbroden
  • 1 zak verse peterselie 30 g, fijngehakt
  • 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g
  • 1 kg rundergehakt
  • 2 bollen mozzarella kaas in blokjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 8 kleine trostomaten Tasty Tom, in plakjes
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • Versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit.
  • Maal de helft van de broodvulling fijn, bijvoorbeeld in een keukenmachine, en meng het met de knoflook, fijngehakte peterselie en de helft van de Italiaanse kruiden door het gehakt.
  • Voeg 3 theelepels zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Meng ook de helft van de mozzarella en olijven door het gehakt.
  • Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengsel en druk dit goed aan.
  • Leg de plakjes tomaat erop en verdeel de rest van de mozzarella, olijven en kruiden erover.
  • Maal er nog wat peper boven en druppel er olijfolie overheen.
  • Bak de gevulde stokbroden in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Chianti Classico uit Toscane past goed bij dit gerecht, dankzij de hartige smaken van het gehakt en de kaas, en de zoete toets van de tomaat.

Voedingswaarden

Calories: 850 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 55 g | Vet: 54 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Italië