Gevuld witlofschuitje

Porties: 24 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 witlofstronkjes 24 blaadjes
  • 4 verse dadels
  • 100 gr Griekse yoghurt of roomkaas
  • 40 gr pecannoten geroosterde
  • amandelschaafsel geroosterd voor garnering

Instructies

  • Haal de pit uit de dadels en snijd ze heel fijn.
  • Hak de noten fijn.
  • Meng de dadels, yoghurt (of roomkaas) met de noten.
  • Snijd de onderkant van de witlofstronkjes weg.
  • Haal zes blaadjes van elke stronk en vul de onderkant met het dadelmengsel.
  • Garneer vlak voor het serveren met het amandelschaafsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Tapas
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst