Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 6 eetlepels kwark of zure room
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel whisky of cognac
- 1 eetlepel citroensap
- 200 g Noorse garnalen of Hollandse garnalen
- 1 citroen
- 1 eetlepel gehakte dille vers of diepvries
Instructies
- Borstel de aardappelen schoon en prik ze her en der in met een vork of satéprikker.
- Leg ze op een platte magnetronschaal of ovenschaal en verwarm ze onafgedekt 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron of bak ze met een beetje olie ongeveer 45 minuten in een oven van 200°C.
- Meng de kwark of zure room met tomatenpuree, whisky of cognac, citroensap en de helft van de garnalen.
- Snijd de gare aardappelen open, schep de vulling erin en verdeel de rest van de garnalen erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Suggestie:
Lekker met een komkommertomatensalade. Variatie:
In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.
Lekker met een komkommertomatensalade. Variatie:
In plaats van garnalen is in reepjes gesneden gerookte zalm ook heel lekker.