Gevulde Aardappels met Pittig Gehakt
Equipment
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappels ongeveer 200 g elk
- Zout
- 2 sjalotjes
- 1 kleine zure appel Elstar
- 1 theelepel citroensap
- ½ zakje verse peterselie 30 g
- 1 eetlepel olie
- 250 g rundergehakt
- 1 eetlepel tacokruiden
- Versgemalen zwarte peper
- 4 eetlepels gemalen belegen kaas 150 g
Instructies
- Schil en was de aardappels.
- Hol de aardappels uit met een appelboor tot ongeveer 1/2 cm van de rand en 1 cm van de onderkant.
- Snijd een dun plakje van de onderkant zodat de aardappel kan staan.
- Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn.
- Pel en snipper de sjalotjes heel fijn.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine blokjes.
- Besprenkel met citroensap.
- Knip de peterselie fijn.
- Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes ongeveer 2 minuten.
- Voeg het gehakt en de tacokruiden toe en bak al omscheppend ongeveer 5 minuten mee.
- Roer de appelblokjes erdoor en laat nog 5 minuten meewarmen.
- Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappels af en vul de openingen met het gehaktmengsel.
- Zet de aardappels rechtop op vier borden en bestrooi met de gemalen kaas.
- Serveer met maïssla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gevulde aardappels met pittig gehakt gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een cabernet sauvignon of een merlot.
Voedingswaarden
Calories: 345 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 5 g