Gevulde Appelcrêpes met Cointreau en Slagroom
Luchtige crêpes gevuld met warme appelmoes, geparfumeerd met Cointreau en geserveerd met een toefje slagroom – een perfecte afsluiting van een maaltijd.
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 1 kg appels geschild en in schijfjes gesneden
- 130 g bloem
- 150 g boter
- 2 ½ dl melk
- 3 eieren
- 75 g suiker
- 4 eetlepels Cointreau-likeur
- Een snufje zout
Instructies
- Smelt 25 g boter in een pan.
- Maak een beslag van bloem, een snufje zout, melk, eieren en de gesmolten boter.
- Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak dunne crêpes.
- Houd ze warm.
- Smelt de resterende boter in een andere pan.
- Bak de appelschijfjes op laag vuur, al roerend, in ongeveer 20 minuten tot een dikke moes.
- Voeg naar smaak suiker toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen, blijf roeren.
- Haal de pan van het vuur en voeg de Cointreau-likeur toe aan de appelmoes.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Vul de crêpes met de appelmoes, rol ze op of vouw ze en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
- Verwarm de gevulde crêpes ongeveer 5 minuten in de oven.
- Optioneel: verwarm een beetje Cointreau in een kleine pan (zet de afzuigkap uit), steek het aan en schenk het voorzichtig over de crêpes voor een flambé-effect.
- Serveer direct, eventueel met een toefje lobbig geklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra luxe dessertervaring.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een lichtzoete Riesling past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 28 g