Gevulde Appelcrêpes met Cointreau en Slagroom

Gevulde appelcrêpes, goudbruin gebakken en gevuld met warme appelcompote, bestrooid met poedersuiker en gegarneerd met verse muntblaadjes en dunne appelschijfjes. Geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramieken bord, tegen een sfeervolle achtergrond met levendige tafelkleden, rustieke houten accenten en traditionele decoratieve details.

Gevulde Appelcrêpes met Cointreau en Slagroom

Luchtige crêpes gevuld met warme appelmoes, geparfumeerd met Cointreau en geserveerd met een toefje slagroom – een perfecte afsluiting van een maaltijd.
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg appels geschild en in schijfjes gesneden
  • 130 g bloem
  • 150 g boter
  • 2 ½ dl melk
  • 3 eieren
  • 75 g suiker
  • 4 eetlepels Cointreau-likeur
  • Een snufje zout

Instructies

  • Smelt 25 g boter in een pan.
  • Maak een beslag van bloem, een snufje zout, melk, eieren en de gesmolten boter.
  • Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak dunne crêpes.
  • Houd ze warm.
  • Smelt de resterende boter in een andere pan.
  • Bak de appelschijfjes op laag vuur, al roerend, in ongeveer 20 minuten tot een dikke moes.
  • Voeg naar smaak suiker toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen, blijf roeren.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de Cointreau-likeur toe aan de appelmoes.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Vul de crêpes met de appelmoes, rol ze op of vouw ze en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de gevulde crêpes ongeveer 5 minuten in de oven.
  • Optioneel: verwarm een beetje Cointreau in een kleine pan (zet de afzuigkap uit), steek het aan en schenk het voorzichtig over de crêpes voor een flambé-effect.
  • Serveer direct, eventueel met een toefje lobbig geklopte slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra luxe dessertervaring.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een lichtzoete Riesling past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter