Gevulde appels met honingsaus
Aller Hande 1996
Equipment
- lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Ingrediënten
- 4 Cox's Orange
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 40 g pecannoten
- 4 eetlepel(s) vloeibare honing
- 100 g verse roomkaas MonChou,
- 4 eetlepel(s) calvados slijter,
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder om te bestuiven
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
- Schaal invetten.
- Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
- Appels in schaal leggen en besprenkelen met citroensap.
- Van noten 8 achterhouden, rest in stukjes fijnhakken.
- Noten en 2 eetlepels honing door roomkaas (op kamertemperatuur) mengen.
- Met eetlepel vulling als bolletjes in holten van appelhelften scheppen.
- Rest van noten als garnering op roomkaas-mengsel leggen, iets aandrukken.
- In kommetje calvados, honing en kaneel tot sausje roeren.
- Sausje over appels schenken.
- Appels in midden van oven ca. 20 minuten bakken, 'regelmatig bedruipen met saus.
- Vier borden bestuiven met kaneel.
- Appels uit oven nemen en over borden verdelen.
- Achtergebleven saus (indien nodig) met 1 eetlepel water losroeren en over appels scheppen.