Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde appels met honingsaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Oven
Ingrediënten
▢
4
Cox's Orange
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
40
g
pecannoten
▢
4
eetlepel(s)
vloeibare honing
▢
100
g
verse roomkaas
MonChou,
▢
4
eetlepel(s)
calvados
slijter,
▢
½
theelepel
kaneelpoeder
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
om te bestuiven
▢
½
eetlepel(s)
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
Schaal invetten.
Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
Appels in schaal leggen en besprenkelen met citroensap.
Van noten 8 achterhouden, rest in stukjes fijnhakken.
Noten en 2 eetlepels honing door roomkaas (op kamertemperatuur) mengen.
Met eetlepel vulling als bolletjes in holten van appelhelften scheppen.
Rest van noten als garnering op roomkaas-mengsel leggen, iets aandrukken.
In kommetje calvados, honing en kaneel tot sausje roeren.
Sausje over appels schenken.
Appels in midden van oven ca. 20 minuten bakken, 'regelmatig bedruipen met saus.
Vier borden bestuiven met kaneel.
Appels uit oven nemen en over borden verdelen.
Achtergebleven saus (indien nodig) met 1 eetlepel water losroeren en over appels scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit