Gevulde appels met honingsaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Cox's Orange
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 40 g pecannoten
  • 4 eetlepel(s) vloeibare honing
  • 100 g verse roomkaas MonChou,
  • 4 eetlepel(s) calvados slijter,
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder om te bestuiven
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
  • Schaal invetten.
  • Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
  • Appels in schaal leggen en besprenkelen met citroensap.
  • Van noten 8 achterhouden, rest in stukjes fijnhakken.
  • Noten en 2 eetlepels honing door roomkaas (op kamertemperatuur) mengen.
  • Met eetlepel vulling als bolletjes in holten van appelhelften scheppen.
  • Rest van noten als garnering op roomkaas-mengsel leggen, iets aandrukken.
  • In kommetje calvados, honing en kaneel tot sausje roeren.
  • Sausje over appels schenken.
  • Appels in midden van oven ca. 20 minuten bakken, 'regelmatig bedruipen met saus.
  • Vier borden bestuiven met kaneel.
  • Appels uit oven nemen en over borden verdelen.
  • Achtergebleven saus (indien nodig) met 1 eetlepel water losroeren en over appels scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht