Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 plakken ongerookte bakbacon
- 4 grote eieren
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Handvol geknipt vers bieslook optioneel
Instructies
- Bekleed elk van de vier ramekins met 2 plakken bakbacon, zodat de bodem en zijkanten volledig bedekt zijn, laat de uiteinden over de rand hangen om later over het ei te vouwen.
- Breek een ei in het midden van elke met bacon beklede ramekin en vouw de overhangende uiteinden van de bacon over het rauwe ei.
- Plaats de ramekins in het mandje van de airfryer.
- Stel de airfryer in op 190 °C en de timer op 10 minuten.
- Haal de ramekins uit de airfryer zodra het ei gestold is.
- Bestrooi voor het serveren met zout, peper en naar wens met geknipt vers bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn balanceert goed met de hartige smaak van de bacon en het ei.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 0.5 g | Protein: 13 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 0.1 g