Gevulde Banaan Poffertjes
Equipment
- Groot rietje
Ingrediënten
- 150 milliliter halfvolle melk
- 125 gram bloem
- 4 bananen
- 1 ei
- ¾ theelepel bakpoeder
- Hazelnootpasta
- Poedersuiker
- Roomboter voor bakken en als topping
- Snuf zout
Instructies
- Pak een beslagkom en meng daarin de bloem, bakpoeder, zout, ei en de helft van de melk.
- Kluts goed door met een garde.
- Voeg vervolgens de rest van de melk toe en roer opnieuw goed door met de garde om klontjes te voorkomen.
- Pel de bananen en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter breed.
- Maak met een breed rietje een gaatje in het midden van de plakjes banaan.
- Vul een spuitzak met hazelnootpasta en knip een klein puntje af.
- Vul de plakjes banaan met de hazelnootpasta.
- Smelt wat roomboter in een koekenpan.
- Haal de gevulde banaanplakjes door het beslag en bak ze aan beide kanten gaar in de koekenpan.
- Serveer de gevulde banaan poffertjes met een beetje poedersuiker en een klontje roomboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een portie poffertjes is vaak tussen de 10 en 20 stuks, afhankelijk van het moment en hoe groot je eet. Pas de portie aan naar eigen wens en behoefte.