Gevulde Beschuitbollen met Ei en Champignons

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 beschuitbollen verkrijgbaar bij de broodafdeling, pak à 4 stuks
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ bakje verse bieslookpesto à 100 g
  • 6 kastanjechampignons in plakjes (of ½ bakje voorgesneden champignons à 125 g)
  • 4 eieren
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd een dun kapje van de bovenkant van de beschuitbollen en hol de broodjes uit tot op 1 cm van de wand.
  • Bestrijk de buitenkant van de broodjes dun met olijfolie en de binnenkant met bieslookpesto.
  • Plaats de broodjes op een bakplaat.
  • Meng de plakjes champignon voorzichtig met de rest van de bieslookpesto.
  • Breek boven elk broodje een ei en verdeel de champignons over de broodjes.
  • Strooi de geraspte kaas erover en maal wat zwarte peper erboven.
  • Bak de broodjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gevulde beschuitbollen passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch