Gevulde Cannelloni met Vega Gehakt en Kaas

Gevulde Cannelloni met Vega Gehakt en Kaas

Een heerlijke gevulde cannelloni met vega gehakt en groenten, bedekt met rijke tomaten- en aspergesaus, perfect voor een gezellig diner.
Porties: 4
inclusief oventijd 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak cannelloni
  • 1 pakje aspergesaus van Knorr 300 ml
  • 2 flessen tomatensaus tradizionale van Grand'Italia
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui fijn gesneden
  • 250 gram geraspte belegen kaas
  • 400 gram fijn gesneden soepgroente
  • 400 gram AH gerulde vega brokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
  • Doe de soepgroenten, vega gehakt en geperste knoflook in een ruime mixkom.
  • Giet er een halve fles tomatensaus bij en meng alles goed door elkaar.
  • Vul de cannelloni met het groente- en gehaktmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje tomatensaus voordat je de gevulde cannelloni erin legt.
  • Verdeel de aspergesaus gelijkmatig over de cannelloni en strooi er een beetje geraspte kaas over.
  • Bedek met een tweede laagje tomatensaus en herhaal met een nieuwe laag cannelloni.
  • Giet de resterende tomatensaus over de laatste laag cannelloni en strooi de resterende geraspte kaas erover.
  • Zorg ervoor dat de cannelloni voldoende bedekt zijn met saus zodat ze goed kunnen garen in de oven.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de cannelloni gedurende 25-30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een medium-bodied rode wijn zoals een Chianti of een lichte Merlot past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch