Gevulde Cannelloni met Vega Gehakt en Kaas
Een heerlijke gevulde cannelloni met vega gehakt en groenten, bedekt met rijke tomaten- en aspergesaus, perfect voor een gezellig diner.
Equipment
- ruime mixkom
Ingrediënten
- 1 pak cannelloni
- 1 pakje aspergesaus van Knorr 300 ml
- 2 flessen tomatensaus tradizionale van Grand'Italia
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 ui fijn gesneden
- 250 gram geraspte belegen kaas
- 400 gram fijn gesneden soepgroente
- 400 gram AH gerulde vega brokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
- Doe de soepgroenten, vega gehakt en geperste knoflook in een ruime mixkom.
- Giet er een halve fles tomatensaus bij en meng alles goed door elkaar.
- Vul de cannelloni met het groente- en gehaktmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje tomatensaus voordat je de gevulde cannelloni erin legt.
- Verdeel de aspergesaus gelijkmatig over de cannelloni en strooi er een beetje geraspte kaas over.
- Bedek met een tweede laagje tomatensaus en herhaal met een nieuwe laag cannelloni.
- Giet de resterende tomatensaus over de laatste laag cannelloni en strooi de resterende geraspte kaas erover.
- Zorg ervoor dat de cannelloni voldoende bedekt zijn met saus zodat ze goed kunnen garen in de oven.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de cannelloni gedurende 25-30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een medium-bodied rode wijn zoals een Chianti of een lichte Merlot past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 8 g