Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer

Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer

Deze heerlijke chocoladebollen met een romige slagroomvulling zijn eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect voor een zoete traktatie!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grillplaat of bakplaat
  • slagroomspuit
  • 2 eetlepels
  • pan voor au bain-marie,
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 1,5 dl water
  • Snufje zout
  • 75 g margarine
  • 75 g volkoren bloem
  • 3 eieren
  • Slagroom naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • Pure chocolade voor het smelten

Instructies

  • Breng water, zout, en margarine aan de kook in een pan.
  • Voeg in één keer de volkoren bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
  • Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren doorheen.
  • Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
  • Blijf ca.
  • 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.
  • Schep met 2 eetlepels hoopjes deeg op een ingevette grillplaat of bakplaat.
  • Bak de soesjes in een voorverwarmde airfryer op 185°C gedurende 10 minuten.
  • Laat de soesjes afkoelen in de airfryer met de la op een kier.
  • Klop de slagroom met suiker naar smaak.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie.
  • Vul de afgekoelde soesjes met slagroom met behulp van een slagroomspuit.
  • Doop de bovenkant van de gevulde soesjes in de gesmolten chocolade.
  • Laat de chocolade opstijven en serveer de chocoladebollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Port of een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Chocolade / Gebak
Land van herkomst Internationaal
Feestdagen etc Verjaardag