Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer
Deze heerlijke chocoladebollen met een romige slagroomvulling zijn eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect voor een zoete traktatie!
Equipment
- Grillplaat of bakplaat
- slagroomspuit
- 2 eetlepels
- pan voor au bain-marie,
- maatbeker
Ingrediënten
- 1,5 dl water
- Snufje zout
- 75 g margarine
- 75 g volkoren bloem
- 3 eieren
- Slagroom naar smaak
- Suiker naar smaak
- Pure chocolade voor het smelten
Instructies
- Breng water, zout, en margarine aan de kook in een pan.
- Voeg in één keer de volkoren bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
- Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren doorheen.
- Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
- Blijf ca.
- 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.
- Schep met 2 eetlepels hoopjes deeg op een ingevette grillplaat of bakplaat.
- Bak de soesjes in een voorverwarmde airfryer op 185°C gedurende 10 minuten.
- Laat de soesjes afkoelen in de airfryer met de la op een kier.
- Klop de slagroom met suiker naar smaak.
- Smelt de pure chocolade au bain marie.
- Vul de afgekoelde soesjes met slagroom met behulp van een slagroomspuit.
- Doop de bovenkant van de gevulde soesjes in de gesmolten chocolade.
- Laat de chocolade opstijven en serveer de chocoladebollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Port of een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 10 g