Gevulde Crêpes met Kalfszwezerik
Verwen je smaakpapillen met deze heerlijke crêpes au ris de veau, een hartig gevuld flensje geïnspireerd door de Franse keuken.
Equipment
- sauspannen
- messen
- lepels
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- serveerschotel
- kommen
Ingrediënten
Ragoût met Kalfszwezerik
- 30 g bloem
- 25 g boter
- 2 deciliter bouillon
- 200 g kalfszwezerik
- 50 g champignons
- Boter
- Jigger madera versterkte wijn
Optioneel:
- truffel
Crêpes
- 300 g bloem
- Een snufje zout
- 50 g boter
- 2 deciliter water
- 4 eieren
- 2 eiwitten
- Boter
- Garneertruffel
Instructies
- Maak een roux van bloem en boter.
- Voeg bouillon toe en voeg vervolgens gesnipperde kalfszwezerik toe.
- Aromatiseer met gebraiseerde champignons en een scheutje madera.
- Voeg voor extra luxe gesnipperde truffel toe aan de ragoût.
- Maak van bloem, zout, water, boter, eieren en stijfgeslagen eiwitten een beslag op de gebruikelijke manier en bak dunne flensjes.
- Bedek de flensjes met een strook ragoût, rol ze op en serveer ze met een garnering van plakjes truffel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer met kippenborstflinters en een fijne kerriesaus.
Gebruik restjes gebraiseerd vlees voor een ragoût met wijnsaus.
Trakteer jezelf op deze gastronomische crêpes au ris de veau voor een heerlijk Frans culinair avontuur!
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g