Gevulde eieren met kruidige tuinbonenpuree
Deze gevulde eieren met een romige tuinbonenvulling en frisse kruiden zijn perfect als licht voorgerecht of feestelijk tussendoortje.
Equipment
- Eierkoker
- Klein mesje
- kookpan
- Lepel
- Mixer of vork
Ingrediënten
- 100 g gedopte tuinbonen
- 2 el fijngehakt bonenkruid
- 3 el mayonaise
- 6 hardgekookte eieren
- Sap van 1 citroen
Instructies
- Pel de eieren.
- Snij de eieren doormidden.
- Verwijder de dooiers uit het wit.
- Doe de dooiers in een kom.
- Kook de tuinbonen in weinig water met wat zout in ca.
- 20 minuten gaar.
- Laat de bonen goed uitlekken.
- Voeg de tuinbonen aan de eidooiers toe.
- Pureer de dooiers en bonen met een vork of mixer.
- Voeg de mayonaise, het citroensap en het bonenkruid toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de uitgeholde eiwitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra bonenkruid of een plakje radijs voor kleur. Wijnadvies:
Een frisse sauvignon blanc past perfect bij de kruidige en romige smaak.
Garneer met extra bonenkruid of een plakje radijs voor kleur. Wijnadvies:
Een frisse sauvignon blanc past perfect bij de kruidige en romige smaak.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g