Gevulde eieren met kruidige tuinbonenpuree

Gevulde eieren met een romige vulling van tuinbonen, eigeel en kruiden, gegarneerd met verse kruiden en radijs, geserveerd op een bord met citroen en tuinbonen ernaast op een houten tafel.

Gevulde eieren met kruidige tuinbonenpuree

Deze gevulde eieren met een romige tuinbonenvulling en frisse kruiden zijn perfect als licht voorgerecht of feestelijk tussendoortje.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Eierkoker
  • Klein mesje
  • kookpan
  • Lepel
  • Mixer of vork

Ingrediënten

  • 100 g gedopte tuinbonen
  • 2 el fijngehakt bonenkruid
  • 3 el mayonaise
  • 6 hardgekookte eieren
  • Sap van 1 citroen

Instructies

  • Pel de eieren.
  • Snij de eieren doormidden.
  • Verwijder de dooiers uit het wit.
  • Doe de dooiers in een kom.
  • Kook de tuinbonen in weinig water met wat zout in ca.
  • 20 minuten gaar.
  • Laat de bonen goed uitlekken.
  • Voeg de tuinbonen aan de eidooiers toe.
  • Pureer de dooiers en bonen met een vork of mixer.
  • Voeg de mayonaise, het citroensap en het bonenkruid toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de uitgeholde eiwitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met extra bonenkruid of een plakje radijs voor kleur.
Wijnadvies:

Een frisse sauvignon blanc past perfect bij de kruidige en romige smaak.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen