Gevulde Eitjes met Frikandel Speciaal Twist

Gevulde eieren met curry-mayonaise, plakjes frikandel, gesnipperde ui en extra saus, feestelijk gepresenteerd op houten plank – ludiek Nederlands borrelhapje.

Gevulde Eitjes met Frikandel Speciaal Twist

Frikandel speciaal maar dan als borrelhapje! Deze gevulde eitjes met curry, mayo en ui zijn verrassend lekker en maken je feestje compleet.
Porties: 6 voor de helft personen als snack
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ovenfrikandel
  • ½ gesnipperde ui
  • 1 eetlepel curry
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 6 eieren
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 10 tot 12 minuten.
  • Laat ze daarna schrikken en afkoelen.
  • Bereid de frikandel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat afkoelen en snijd in dunne plakjes.
  • Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Haal het eigeel eruit en doe dit in een kom.
  • Voeg mayonaise, curry, peper en zout toe aan het eigeel en meng tot een glad mengsel.
  • Schep het mengsel in een spuitzak en vul hiermee de eieren.
  • Garneer met de plakjes frikandel, een beetje extra curry en mayonaise, en wat gesnipperde ui.
  • Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze eitjes op een houten plankje bij de borrel, of als hartig paasgerecht. Voeg eventueel wat verse bieslook toe voor kleur.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rosé of een frisse pilsner past goed bij deze snack met een knipoog.

Voedingswaarden

Calories: 232 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Ei / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Pasen