Gevulde Flensjes met Prei en Geitenkaas

Een rustieke houten tafel met verfijnde flensjes, gevuld met prei, geitenkaas en honing, elegant gevouwen als buideltjes en vastgebonden met verse bieslook. De flensjes zijn goudbruin en worden geserveerd in kleine keramische ovenschaaltjes. Ernaast liggen verse prei, een schaaltje honing en een stuk geitenkaas.

Gevulde Flensjes met Prei en Geitenkaas

Verfijnde flensjes gevuld met prei, geitenkaas en honing, een elegant gerecht voor een lichte lunch of diner.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sprietjes bieslook
  • 50 g bloem
  • 20 g boter
  • 1 groot ei
  • 100 g geitenkaas
  • 4 tl honing
  • dl melk
  • 1 tl olie
  • 1 prei dun
  • Zout

Instructies

  • Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom.
  • Klop het ei los en roer het door de bloem.
  • Roer er scheutje voor scheutje de melk door tot een glad beslag.
  • Roer de olie erdoor en laat het beslag ± 30 minuten rusten.
  • Roer het beslag nogmaals door.
  • Verhit 5 g boter in een koekenpan, schenk er 1/4 van het beslag in en bak de flensjes aan beide kanten goudbruin.
  • Laat de flensjes afkoelen en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie.
  • Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
  • Snijd de geitenkaas in 8 plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Neem de flensjes uit de folie, verdeel de prei, geitenkaas en honing over het midden, maak ze dicht als buideltjes en bind vast met touwtjes.
  • Zet de buideltjes op ovenschaaltjes en verwarm ± 10 minuten in de oven.
  • Houd de bieslook enkele seconden in heet water.
  • Bind de buideltjes dicht met bieslook en verwijder de touwtjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct uit de oven.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch