Gevulde Flensjes met Prei en Geitenkaas
Verfijnde flensjes gevuld met prei, geitenkaas en honing, een elegant gerecht voor een lichte lunch of diner.
Equipment
- Ovenschoteltjes
Ingrediënten
- 4 sprietjes bieslook
- 50 g bloem
- 20 g boter
- 1 groot ei
- 100 g geitenkaas
- 4 tl honing
- 1½ dl melk
- 1 tl olie
- 1 prei dun
- Zout
Instructies
- Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom.
- Klop het ei los en roer het door de bloem.
- Roer er scheutje voor scheutje de melk door tot een glad beslag.
- Roer de olie erdoor en laat het beslag ± 30 minuten rusten.
- Roer het beslag nogmaals door.
- Verhit 5 g boter in een koekenpan, schenk er 1/4 van het beslag in en bak de flensjes aan beide kanten goudbruin.
- Laat de flensjes afkoelen en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie.
- Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
- Snijd de geitenkaas in 8 plakjes.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Neem de flensjes uit de folie, verdeel de prei, geitenkaas en honing over het midden, maak ze dicht als buideltjes en bind vast met touwtjes.
- Zet de buideltjes op ovenschaaltjes en verwarm ± 10 minuten in de oven.
- Houd de bieslook enkele seconden in heet water.
- Bind de buideltjes dicht met bieslook en verwijder de touwtjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct uit de oven.
- Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g