Gevulde Gehaktballen met Ham en Ei
Gehaktballen met een verrassende vulling: een gekookt ei en een plakje rauwe ham. Gefrituurd tot goudbruin en krokant.
Equipment
- Frituurpan of diepe pan met olie
Ingrediënten
Instructies
- Maak 250 gram gehakt aan met het in melk geweekte brood zonder korst, zout, peper, nootmuskaat en eventuele andere kruiden.
- Deel het gehakt in vieren en maak er 4 dunne lapjes van.
- Wikkel ieder gekookt ei in een plakje rauwe ham en daarna in een lapje gehakt.
- Wentel de gehaktballetjes door de bloem, door het losgeklopte ei en dan door paneermeel.
- Bak de balletjes in de frituurpan in ± 5 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer de gevulde gehaktballen warm.
- Lekker met aardappelpuree, frietjes of rijst.
- Een frisse salade past er goed bij.
- Past goed bij een koud biertje of een stevige rosé.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g