Gevulde Gehaktballen met Ham en Ei

Een rustieke houten tafel met goudbruin gefrituurde gehaktballen, gevuld met een heel gekookt ei en een plakje rauwe ham. De gehaktballen zijn krokant gepaneerd en opengesneden om de vulling zichtbaar te maken. Geserveerd met een klein kommetje mosterd en wat saladeblaadjes. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme verlichting.

Gevulde Gehaktballen met Ham en Ei

Gehaktballen met een verrassende vulling: een gekookt ei en een plakje rauwe ham. Gefrituurd tot goudbruin en krokant.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Frituurpan of diepe pan met olie

Ingrediënten

  • broodkruim of paneermeel
  • 4 ei gekookt
  • 2 ei
  • 250 gram gehakt
  • foelie
  • peper
  • zout
  • 4 plakjes rauwe ham

Instructies

  • Maak 250 gram gehakt aan met het in melk geweekte brood zonder korst, zout, peper, nootmuskaat en eventuele andere kruiden.
  • Deel het gehakt in vieren en maak er 4 dunne lapjes van.
  • Wikkel ieder gekookt ei in een plakje rauwe ham en daarna in een lapje gehakt.
  • Wentel de gehaktballetjes door de bloem, door het losgeklopte ei en dan door paneermeel.
  • Bak de balletjes in de frituurpan in ± 5 minuten goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer de gevulde gehaktballen warm.
  • Lekker met aardappelpuree, frietjes of rijst.
  • Een frisse salade past er goed bij.
Wijnadvies:
  • Past goed bij een koud biertje of een stevige rosé.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden