Gevulde Hartige Crêpes met Kaviaar
Crêpes au caviarBeleef een luxueuze smaakervaring met deze Crêpes au caviar, een hartig en feestelijk gevuld flensje. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- kommen
- lepels
- vuurvaste schotel
- messen
- tafelgrill
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 3 eieren
- 2 ½ deciliter melk
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- Boter
- 150 g kaviaar eventueel Deense imitatie
Instructies
- Maak van bloem, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten een beslag.
- Bak op de gebruikelijke wijze tweezijdig flensjes en laat ze afkoelen.
- Pareer elk flensje zorgvuldig in een ronde vorm.
- Leg op de helft van elk flensje een dun laagje uitgelekte en goed gekoelde kaviaar.
- Vouw de flensjes dicht (eventueel de randen afplakken met wat eiwit).
- Plaats telkens twee gevulde flensjes op een vuurvaste schaal en verwarm ze kort onder een hete grill aan de buitenkant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Experimenteer met gezouten schelvislever en voeg veel cayennepeper toe voor een pittige twist.
Gebruik gepureerde kuit van de zogenaamde Engelse bokking, op smaak gebracht met dillepoeder.
Geniet van deze verfijnde Crêpes au caviar als een gastronomische traktatie voor speciale gelegenheden!
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g