Gevulde kalfsborst

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kalfsborst
  • ½ ons rijst
  • ons ham
  • 3 tomaten
  • 1 ei
  • ½ glas slaolie
  • zout
  • peper
  • saffraan
  • peterselie

Instructies

  • Laat de rijst koken.
  • Voeg aan het water een beetje saffraan toe.
  • Wanneer de rijst klaar is, de aan dobbelstenen gesneden ham toevoegen, eveneens de aan dobbelsteentjes gesneden tomaten [zonder vel], een flinke handvol gehakte peterselie.
  • Het geheel binden met een ei.
  • Zout en peper toevoegen.
  • Doe dit vulsel in de borst en naai de opening dicht.
  • Maak de olie goed warm in een pan met deksel en doe het vlees erin.
  • Voeg zout en peper toe en laat zachtjes een uur braden.
  • Laat koud worden en serveer met een mayonaise, waarin allerlei gehakte kruiden zijn gedaan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Rijst / Vlees
Land van herkomst Duitsland