Gevulde Kalkoen met Cranberry-Vulling

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hele kalkoen ongeveer 5-6 kg
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 kopje boter gesmolten
  • 2 kopjes verse cranberries
  • 1 kopje suiker
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 1 ui fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 kopje gehakte selderij
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes
  • 1 eetlepel verse salieblaadjes
  • 1 kopje gehakte walnoten
  • 8 sneetjes oud brood in blokjes gesneden
  • Extra tijm rozemarijn en salie voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de kalkoen van binnen en van buiten af en dep hem droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de binnenkant van de kalkoen met zout en peper.
  • In een grote kom meng je cranberries, suiker, kippenbouillon, ui, knoflook, selderij, tijm, rozemarijn, salie, walnoten en broodblokjes.
  • Vul de kalkoen met het cranberry-mengsel.
  • Bind de poten van de kalkoen samen met keukentouw en leg de kalkoen in een grote braadslee.
  • Bestrijk de buitenkant van de kalkoen met gesmolten boter en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de kalkoen ongeveer 3-4 uur, afhankelijk van de grootte, tot de interne temperatuur 75°C is.
  • Laat de kalkoen 20-30 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
  • Garneer met extra kruiden en serveer met de cranberry-vulling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen
Feestdagen etc Kerst