Moderne Amerikaanse Kalkoen
Een heerlijk geurige gevulde kalkoen met een kruidige vulling van volkorenbrood, peterselie en kalkoensaucijzen. Perfect voor feestelijke gelegenheden.
Ingrediënten
Instructies
- Breng 5 dl water aan de kook met een snufje zout.
- Voeg het kalkoenhalsje, maagje en hartje toe.
- Pel een ui en voeg deze samen met een takje peterselie, laurierblaadje en peperkorrels toe aan de pan.
- Laat het geheel 60 minuten zachtjes koken.
- Zeef de bouillon en houd deze warm.
- Kruid de kalkoen van binnen en buiten royaal met peper en zout.
- Fruit de fijngehakte uien glazig in een pan met boter.
- Hak de peterselie fijn en rooster de sneetjes brood.
- Snijd het geroosterde brood in blokjes.
- Meng de broodblokjes, kalkoensaucijzenvulling en een half kopje bouillon in een kom.
- Voeg de gebakken ui en fijngehakte peterselie toe.
- Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en salie.
- Vul de kalkoen losjes met het mengsel en naai het gat dicht met een grove steek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een rijke, volle witte wijn zoals Chardonnay past goed bij de gevulde kalkoen, maar als je liever rood drinkt, probeer dan een soepele Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 70 g | Vet: 33 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 2 g