Gevulde Kalkoen met Kruidige Vulling

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 jonge kalkoen
  • Zout
  • 5 dl water
  • 2 uien fijngehakt
  • 1 blaadje laurier
  • 6 peperkorrels
  • Versgemalen witte peper
  • 50 g boter
  • Verse peterselie fijngehakt
  • 3 sneetjes volkorenbrood geroosterd en in blokjes gesneden
  • 300 g kalkoensaucijzenvulling
  • 1 tl gedroogde salie
  • Versgemalen nootmuskaat
  • 2 tl maïzena
  • 1 tl citroensap

Instructies

  • Breng 5 dl water aan de kook met een snufje zout.
  • Voeg het kalkoenhalsje, maagje en hartje toe.
  • Pel een ui en voeg deze samen met een takje peterselie, laurierblaadje en peperkorrels toe aan de pan.
  • Laat het geheel 60 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de bouillon en houd deze warm.
  • Kruid de kalkoen van binnen en buiten royaal met peper en zout.
  • Fruit de fijngehakte uien glazig in een pan met boter.
  • Hak de peterselie fijn en rooster de sneetjes brood.
  • Snijd het geroosterde brood in blokjes.
  • Meng de broodblokjes, kalkoensaucijzenvulling en een half kopje bouillon in een kom.
  • Voeg de gebakken ui en fijngehakte peterselie toe.
  • Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en salie.
  • Vul de kalkoen losjes met het mengsel en naai het gat dicht met een grove steek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een rijke, volle witte wijn zoals Chardonnay past goed bij de gevulde kalkoen, maar als je liever rood drinkt, probeer dan een soepele Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 70 g | Vet: 33 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Suikervrij
Feestdagen etc Kerst