Gevulde Kippasteitjes met Courgette
Equipment
- muffinvormpjes
Ingrediënten
- 12 plakken bladerdeeg diepvries
- 1 kipfilet in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 4 blaadjes salie fijngesneden
- 2 eetlepels crème fraîche
- 3 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed de muffinvormpjes met bladerdeeg.
- Rol het overige bladerdeeg uit tot een lap waar 12 ronde dekseltjes uitgestoken kunnen worden ter grootte van de muffinvormen.
- Leg deze op een bakplaat.
- Bak de bakjes en de dekseltjes 5 minuten voor in de oven.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet, courgette en salie op een hoog vuur al roerend 5 minuten.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor.
- Haal de pasteibakjes uit de oven en vul ze met het kip-courgettemengsel.
- Leg de dekseltjes op de gevulde pasteitjes en bak ze in 20 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
De pasteitjes zijn zowel warm als afgekoeld lekker.