Gevulde Kippasteitjes met Courgette

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 plakken bladerdeeg diepvries
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 4 blaadjes salie fijngesneden
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 3 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed de muffinvormpjes met bladerdeeg.
  • Rol het overige bladerdeeg uit tot een lap waar 12 ronde dekseltjes uitgestoken kunnen worden ter grootte van de muffinvormen.
  • Leg deze op een bakplaat.
  • Bak de bakjes en de dekseltjes 5 minuten voor in de oven.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet, courgette en salie op een hoog vuur al roerend 5 minuten.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor.
  • Haal de pasteibakjes uit de oven en vul ze met het kip-courgettemengsel.
  • Leg de dekseltjes op de gevulde pasteitjes en bak ze in 20 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

De pasteitjes zijn zowel warm als afgekoeld lekker.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaak van de kip en courgette aan zonder te overheersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Italië