Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukentouw
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- 250 gram champignons
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotjes of 1 grote
- peterselie
- ½ bakje roomkaas met knoflook
- 10 cl witte wijn
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de sjalotten en knoflook.
- Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Verwarm de oven voor op 210°c
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook.
- Voeg de spekjes en de champignons toe en laat deze rustig bakken gedurende 10 minuten.
- Voeg de roomkaas toe en meng deze goed met het champignonmengsel.
- Voeg dan de fijngesneden peterselie toe.
- Maak met behulp van een paar vingers het vel los van de kippenpoten.
- Zorg ervoor dat het vel niet scheurt!
- Vul de ruimte tussen het vel en het kippenvlees met een deel van het champignonmengsel.
- Bind de poten dicht met keukentouw zodat het mengsel er niet uit kan lopen tijdens het bakken.
- Leg de poten in een ovenschaal en bedek met de rest van het champignonmengsel.
- Giet de witte wijn erover.
- Zet de schaal in de oven en bak gedurende 35 minuten.
- Keer halverwege de kooktijd de poten om.
- Verdeel de poten met de saus over de borden en geef er bv. haricots verts bij.