Gevulde kippenpoten

Gevulde kippenpoten

Gevulde kippenpoten

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten
  • 250 gram champignons
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes of 1 grote
  • peterselie
  • ½ bakje roomkaas met knoflook
  • 10 cl witte wijn
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de sjalotten en knoflook.
  • Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verwarm de oven voor op 210°c
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook.
  • Voeg de spekjes en de champignons toe en laat deze rustig bakken gedurende 10 minuten.
  • Voeg de roomkaas toe en meng deze goed met het champignonmengsel.
  • Voeg dan de fijngesneden peterselie toe.
  • Maak met behulp van een paar vingers het vel los van de kippenpoten.
  • Zorg ervoor dat het vel niet scheurt!
  • Vul de ruimte tussen het vel en het kippenvlees met een deel van het champignonmengsel.
  • Bind de poten dicht met keukentouw zodat het mengsel er niet uit kan lopen tijdens het bakken.
  • Leg de poten in een ovenschaal en bedek met de rest van het champignonmengsel.
  • Giet de witte wijn erover.
  • Zet de schaal in de oven en bak gedurende 35 minuten.
  • Keer halverwege de kooktijd de poten om.
  • Verdeel de poten met de saus over de borden en geef er bv. haricots verts bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip