Gevulde kiprolletjes met seizoensgroenten en frisse salade
Malse kipfilets gevuld met romige kruidenkaas, omwikkeld met ontbijtspek, geserveerd met seizoensgroenten en een frisse salade. Een feestelijke maaltijd voor elke gelegenheid!
Equipment
- keukentouw
Ingrediënten
Voor de gevulde kip:
- 1 bosje bieslook fijngehakt
- 150 g roomkaas
- 16 plakken ontbijtspek
- 1 bosje basilicum
- 4 kipfilets
- Peper en zout
Voor de groenten:
- 125 g jonge krieltjes
- 1 broccoli in roosjes
- 1 paprika in reepjes
- 1 courgette in reepjes
- 1 kleine prei in dunne halve ringen
- Scheutje olijfolie
Voor de salade:
- 50 g pijnboompitten
- 125 g cherrytomaten gehalveerd
- 1 zakje gemengde sla
- 1 el kappertjes
- 1 el azijn
- 1 el mosterd
- Scheutje olijfolie
- Peper en zout
Instructies
Voor de gevulde kip:
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Meng de fijngehakte bieslook met de roomkaas.
- Snijd de kipfilets open en vul met het roomkaasmengsel.
- Vouw de kipfilets dicht en wikkel elke filet in 4 plakken ontbijtspek.
- Bind ze dicht met keukentouw.
- Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
- Verhit boter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak ze 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Voor de groenten:
- Kook de krieltjes in de schil in 15 minuten gaar.
- Blancheer de broccoli in kokend water gedurende 4 minuten.
- Bak de paprika, courgette en prei in een scheutje olijfolie op hoog vuur gedurende 4 minuten.
Voor de salade:
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.
- Meng de gemengde sla met gehalveerde cherrytomaten, kappertjes, pijnboompitten en basilicum.
- Maak een dressing van azijn, mosterd en olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout en meng door de salade.
Serveren:
- Serveer de gevulde kiprolletjes met de gebakken groenten en de frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voor extra sappigheid kun je de kipfilets eerst 12 minuten stomen op 85 °C voordat je ze bakt.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, om de smaken te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 40 g | Vet: 28 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g