Gevulde konijnepoten met Dragonsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 konijnepoten achterpoten
  • 150 gr kalfsgehakt
  • 50 gr boter
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels dragon fijngehakte
  • Zout
  • 200 gr bakbacon dun gesneden
  • peper

Saus:

  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 dl slagroom
  • Zout
  • peper
  • 1 eetlepel zeer fijngehakte dragon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bak de gevulde konijnepoten in een ovenschaal 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de poten in plakken voor het serveren en leg ze op borden.
  • Schep een beetje saus ernaast.
  • Serveer met groene asperges.

Saus:

  • Bak de sjalot 5 minuten zacht in boter.
  • Voeg witte wijn, bouillon en mosterd toe en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de fijngehakte dragon erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de saus over de gevulde konijnepoten. Geniet van je maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Feestdagen etc Kerst