Gevulde limoenen met makreelmousse

AH Feestelijke buffetten en borrelhapjes
Porties: 8 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 limoenen
  • 200 gr. gerookte makreelfilet
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 1 rode peper zonder zaadjes fijngehakt
  • 1 zakje verse dille 15 g
  • zout
  • 75 g veldsla met bietjes

Instructies

  • Limoenen schoonboenen, halveren en uitpersen.
  • Van onderkant van limoenhelften dun plakje afsnijden, zodat ze blijven staan.
  • Vliezen eruit verwijderen.
  • Van makreel 8 mooie reepjes losmaken en achterhouden voor garnering.
  • In kom rest van makreel met vork fijnmaken.
  • Knoflook, mayonaise, crème fraîche, 1 eetlepel limoensap, sojasaus en ⅔ deel van peperstukjes erdoor roeren.
  • Helft van dille erboven fijn knippen en alles mengen tot smeuïge massa.
  • Op smaak brengen met zout en eventueel enkele druppels limoensap.
  • Platte schaal bekleden met veldsla met bietjes.
  • Limoenhelften hoog opvullen met makreelmousse.
  • Garneren met stukjes makreel, rest van peperstukjes en dille.
  • Op schaal zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bevroren sap: Niet al het limoensap wordt in de makreelmousse verwerkt. Vries wat je overhebt in kleine ijsblokjesvormpjes in. Zo heb je altijd een voorraadje vers limoensap in huis. Lekker in koele drankjes, milkshakes en dressings.

Voedingswaarden

Calories: 165 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes
Land van herkomst Wereldkeuken