Gevulde paprika met bolognes saus
Equipment
- 2 ovenschalen
Ingrediƫnten
- 6 paprika's
- 500 gram gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 180 gram ontbijtspek in blokjes of reepjes
- 1 teen knoflook
- 2 wortels
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 390 gram tomatenblokjes blik
- 200 gram champignons
- 1 stengel bleekselderij
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- Snufje peper
- Handje geraspte kaas
Instructies
- Verhit een hapjes of wokpan en voeg de spek toe.
- Bak deze iets krokant en laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje.
- Haal het overtollige vet uit de pan maar laat er nog net genoeg in om de ui en knoflook in aan te fruiten.
- Snijd de wortel in stukjes en bak 3 minuutjes mee met de ui.
- Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit rul.
- Snijd de bleekselderij in plakjes en bak ook nog even kort mee.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met de Italiaanse kruiden.
- Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Giet dan ook de tomatenblokjes er bij en voeg de spekjes weer toe.
- Breng de bolognesesaus op smaak met een snufje peper.
- Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes.
- Vul ze met de bolognesesaus en bestrooi met wat kaas.
- Zet ze ca 35 minuten in de oven.
- Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.