Gevulde paprika's en tomaten in rijke saus
Een heerlijk en kleurrijk gerecht van gevulde paprika's en tomaten, gebakken in een smaakvolle saus van bouillon en witte wijn. De vulling van gehakt en rijst maakt het een complete maaltijd.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 2 eieren
- 700 gram gehakt
- 3 geperste teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 4 paprika's
- 1 eetlepel paprikapoeder
- peper
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 50 gram rijst
- 4 grote tomaten
- 400 gram tomaten uit blik
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 grote ui
- 2½ dl vleesbouillon van tablet
- 1¼ dl droge witte wijn
- zout
Instructies
- Bak de ui en 2 teentjes knoflook 10 minuten zachtjes in de hete olie.
- Voeg de rijst toe en bak die 3 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt op matig vuur in 15-20 minuten gaar.
- Snijd de kapjes van de paprika's en de tomaten.
- Hol de paprika's en tomaten met een lepel uit en houd het tomatenvruchtvlees apart.
- Bestrooi de paprika's en de tomaten van binnen met zout, peper en paprikapoeder.
- Meng de gekookte rijst met het gehakt, de eieren, de peterselie, zout, peper en paprikapoeder.
- Verdeel het mengsel over de paprika's en de tomaten en zet de kapjes er weer op.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het apart gehouden tomatenvruchtvlees, de tomaten uit blik, de tomatenpuree, 1 teentje knoflook, de wijn en zout en peper tot een saus.
- Schenk de saus in een grote ovenschaal.
- Zet de gevulde paprika's in de schaal, dek ze met aluminiumfolie af en bak ze 40 minuten in het midden van de oven.
- Zet de tomaten tussen de paprika's en bak ze afgedekt nog 20 minuten mee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met gebakken rijst.Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 39 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g