Gevulde pitabroodjes

Gevulde pitabroodjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 eetlepel(s) linzen
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte selderij
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte munt
  • 2 tenen knoflook
  • ½ l kippenbouillon zelfgetrokken, uit pot of van tablet
  • 200 g kipfilets
  • 250 ml yoghurt dikke
  • 4 pitabroodjes
  • enkele takjes peterselie
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Rasp de ui.
  • Was de linzen.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
  • Hak de kruiden fijn en pers de teentjes knoflook.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Leg de kipfilet in de bouillon en draai het vuur, als de bouillon opnieuw kookt, lager.
  • Pocheer de kipfilet in circa 20 minuten gaar.
  • Kook in een andere pan in iets gezouten water de linzen in ongeveer dezelfde tijd gaar.
  • Schep de kipfilet uit de bouillon en snijd het vlees in smalle repen.
  • Roer de kruiden, de knoflook en de ui door de yoghurt en breng op smaak met cayennepeper en zout.
  • Verwarm de pitabroodjes in de oven of in een broodrooster.
  • Snijd ze voor de helft open en verdeel de reepjes kip, de linzen en de plakken tomaat over de broodjes.
  • Schep de yoghurtsaus erop.
  • Garneer het pitabroodje met takjes peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

De bouillon waarin de kipfilet is gepocheerd kan worden opgedronken. Doe 2 theelepels Japanse sojasaus in de bouillon en voeg wat fijngesneden lente-ui toe.
Wijnadvies:
Vul het glas met een lekkere rondsmakende rode Vin de Pays. Serveer deze aan de koele kant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Gevogelte / Kip / Lunch