Gevulde pitabroodjes
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 eetlepel(s) linzen
- 2 tomaten
- 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel(s) fijngehakte selderij
- 1 eetlepel(s) fijngehakte munt
- 2 tenen knoflook
- ½ l kippenbouillon zelfgetrokken, uit pot of van tablet
- 200 g kipfilets
- 250 ml yoghurt dikke
- 4 pitabroodjes
- enkele takjes peterselie
- 1 snufje cayennepeper
- 1 snufje zout
Instructies
- Rasp de ui.
- Was de linzen.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
- Hak de kruiden fijn en pers de teentjes knoflook.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Leg de kipfilet in de bouillon en draai het vuur, als de bouillon opnieuw kookt, lager.
- Pocheer de kipfilet in circa 20 minuten gaar.
- Kook in een andere pan in iets gezouten water de linzen in ongeveer dezelfde tijd gaar.
- Schep de kipfilet uit de bouillon en snijd het vlees in smalle repen.
- Roer de kruiden, de knoflook en de ui door de yoghurt en breng op smaak met cayennepeper en zout.
- Verwarm de pitabroodjes in de oven of in een broodrooster.
- Snijd ze voor de helft open en verdeel de reepjes kip, de linzen en de plakken tomaat over de broodjes.
- Schep de yoghurtsaus erop.
- Garneer het pitabroodje met takjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
De bouillon waarin de kipfilet is gepocheerd kan worden opgedronken. Doe 2 theelepels Japanse sojasaus in de bouillon en voeg wat fijngesneden lente-ui toe.
Wijnadvies:
Vul het glas met een lekkere rondsmakende rode Vin de Pays. Serveer deze aan de koele kant.