Gevulde savooviekool
Deze gevulde savooiekool met romige oesterzwammen en knapperige cashewnoten is een verrassend vegetarisch hoofdgerecht, perfect voor een voedzame en smakelijke maaltijd.
Ingrediënten
- 1 zakje aardappelpuree Maggi
- 3 dl melk
- Zout en peper naar smaak
- 1 savooiekool
- 250 g oesterzwammen
- 1 pakje roomkaas Boursin, 150 g
- 100 g cashewnoten
- 1 eetlepel boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing met melk, 3 dl water en een halve theelepel zout.
- Haal 6 mooie bladeren van de kool en was ze.
- Bekleed een kom van ongeveer 1 liter met de koolbladeren en laat ze over de rand hangen.
- Was de rest van de kool en snijd hem in reepjes.
- Veeg de oesterzwammen schoon en snijd de helft ervan in repen.
- Meng de kruidenkaas, koolreepjes, oesterzwamrepen en 75 g cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
- Schep het mengsel in de kom en sla de overhangende koolbladeren over de vulling.
- Bak het gerecht in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, totdat het goed heet is.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de resterende oesterzwammen ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
- Breng op smaak met zout.
- Stort de gevulde savooiekool op een schaal en garneer met de gebakken oesterzwammen en de resterende cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse zuren in de wijn complementeren de romige texturen van de roomkaas en de aardappelpuree.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g