Gevulde Tasty Tom Tomaten met Blauwaderkaas

Gevulde Tasty Tom Tomaten met Blauwaderkaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 Tasty Tom tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje rucola sla 30 g
  • 150 g Castello blue blauwaderkaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de tomaten schoon en snijd het kapje eraf.
  • Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel (bewaar het tomatenvocht niet).
  • Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Hak de helft van de rucola fijn.
  • Prak de blauwaderkaas met een vork fijn en meng met de bosui en fijngesneden rucola.
  • Vul de tomaten met het blauwaderkaasmengsel en dek ze af met de kapjes.
  • Zet de gevulde tomaten in een ingevette ovenschaal en bak ze ongeveer 8 minuten in de oven.
  • Verdeel de rest van de rucola over vier borden en plaats de gebakken tomaten erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De Cave Beblenheim Pinot Blanc d'Alsace is een uitstekende keuze bij dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van deze wijn zullen perfect samengaan met de romige blauwaderkaas en de sappigheid van de tomaten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch