Gevulde Ui-Bloem met Krokante Krokantheid

Gevulde Ui-Bloem met Krokante Krokantheid

Gevulde Ui-Bloem met Krokante Krokantheid

Maak een indrukwekkende gevulde ui-bloem met een krokante coating. Perfect als bijgerecht of feesthapje!
Porties: 4
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote zoete ui
  • 100 gram bloem
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje vergemalen zout
  • Snufje gerookte paprikapoeder
  • Snufje vergemalen peper
  • 1 ei
  • 100 ml melk

Instructies

  • Schil de ui, maar houd het kroontje eraan zodat de rokken aan elkaar blijven zitten.
  • Snijd de ui vanaf een centimeter van de kroon in, zodat je een bloemvorm krijgt.
  • Verwijder eventueel de kern met een meloensnijder, maar laat de onderkant intact.
  • Meng in een grote kom de bloem, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper.
  • Strooi voorzichtig het bloemmengsel over de ui en zorg ervoor dat het goed verdeeld is.
  • Meng in een andere kom het ei met de melk.
  • Schud overtollige bloem van de ui af en dip de ui in het eimengsel met de snijkant naar beneden.
  • Zorg dat de ui goed bedekt is.
  • Bedek de ui nog een keer met het bloemmengsel.
  • Besproei de ui met een beetje olie voor extra krokantheid.
  • Bak de ui 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C totdat de ui knapperig en zacht is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé voor een verfrissende balans.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Warme hapjes
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch