Gevulde varkensfilet 1

Gevulde varkensfilet 1

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g champignons
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 4 volle eetlepels geraspte belegen kaas
  • ½ eetlepel(s) verse peterselie fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 4 plakjes vers gerookt ontbijtspek

Instructies

  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Verhit ½ eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak de champignons met de knoflook bruin.
  • Schep het afgekoelde champignonmengsel met de kaas, de peterselie en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Snijd de filetlapjes in en duw er een plakje ontbijtspek in.
  • Schep het champignonsmengsel in de filetlapjes en prik ze dicht met een cocktailprikker.
  • Bestrooi ze met peper en zout naar smaak en bak ze in de hete olie aan beide kanten bruin en in ± 15 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.

Wijnadvies:

Navarra Tinto, Campo Lavilla, Spanje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees